2020 BY KACHA W KUCHNI. POWERED BY WEBWAVE

05 lutego 2023
Chodzą za mną ostatnio azjatyckie smaki. To chyba kwestia zimy, która dla mnie trwa już zdecydowanie za długo. Tęsknię za słońcem, ciepłem i potrzebuję odrobiny odskoczni od zup, zapiekanek i gulaszy, dlatego sięgam po egzotyczne składniki i nieoczywiste połączenia. Ostatnio wypróbowałam przepis na bakłażana pieczonego w słodko- kwaśnej, delikatnie pikantnej
19 września 2022
Na zakończenie lata mam dla Was przepis, który jest kwintesencją tej pory roku na talerzu. Wyobraźcie sobie tę scenę: rozpalony grill, a na nim przydymione plasterki cukinii z dobrze już widocznymi spieczonymi prążkami; soczyste, ociekające sokiem, świeże pomidory, dojrzewające całe lato w słońcu; obok czekają już, gotowe do pokrojenia, pomidory
12 kwietnia 2022
Najwyższy czas przywołać trochę lata przepisami. Wiosna lekko nam się ociąga, zatem proponuję Wam wyruszyć ze mną  w kulinarną podróż do krajów śródziemnomorskich. Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na wegetariańskie burgery z kotlecikami z cukinii i kuskusu, uzupełnione o orzeźwiającą miętę, mocno słoną fetę  i chrupiące warzywa. Do tego niezawodny,
19 grudnia 2021
Kuchnia bliskowschodnia to szerokie pojęcie określające dania inspirowane kuchniami wielu różnych krajów i regionów, przede wszystkim krajów arabskich, Libanu, Egiptu i Izraela. To bogaty wachlarz aromatycznych potraw, w których mieszają się wpływy Azji i Afryki. Odkąd jesteśmy na diecie bezmięsnej, bardzo często wykorzystujemy takie elementy, ponieważ kuchnie Bliskiego Wschodu to
04 listopada 2021
Wracam do Was po długiej przerwie. Okres urlopowy, który miał być okazją do zebrania sił i nowych inspiracji, stał się niezamierzenie powodem ogromnego chaosu i spiętrzenia obowiązków zaraz po powrocie, stąd cisza na blogu i chwilowa stagnacja w mojej kuchni. Przyznaję, w ostatnich tygodniach gotowałam mniej, częściej ratowałam się daniami
W   K  U  C  H  N  I
K  A  C  H  A