2020 BY KACHA W KUCHNI. POWERED BY WEBWAVE

23 grudnia 2022
W okresie zimowym, a zwłaszcza w okolicy Świąt, stawiam zdecydowanie na dania sycące, rozgrzewające, pachnące korzennymi przyprawami, otulające jak ciepły kocyk i ogień w kominku. Nie inaczej sprawa ma się ze słodkościami. Nie w głowie mi wtedy świeże owoce, serniki na zimno i lodowe desery, za to pachnąca cynamonem szarlotka
07 listopada 2022
Przepis, który dzisiaj dla Was przygotowałam, poza tym, że jak wszystkie moje przepisy, jest szybki i prosty do przyrządzenia, ma dwie duże zalety. Po pierwsze-  jest on bardzo uniwersalny i będziecie mogli go wykorzystać w wariantach z różnymi owocami. Świetnie sprawdzi się z użyciem jabłek, owoców leśnych lub brzoskwiń. Po
13 października 2022
Lato się skończyło, zatem najwyższa pora należycie przywitać się z darami jesieni. A jak lepiej przywitać jesień, niż na słodko? Wrzesień i październik to dla mnie przede wszystkim czas jabłek, gruszek i śliwek. Za tymi ostatnimi nie przepadam, gruszki lubię głównie na surowo, kruche i soczyste, natomiast jabłka…jabłka uwielbiam, ale
23 lutego 2022
Macie swoje ulubione słodkości na tłusty czwartek? Oczywiście tego dnia w całej Polsce królują pączki, tradycyjnie wyrabiane z ciasta drożdżowego i klasycznie z nadzieniem z dżemu lub konfitury różanej. Ja dzisiaj mam dla Was propozycję wariacji na temat pączków w postaci przepisu, który jest troszeczkę szybszy. Jakkolwiek uwielbiam jeść wyroby
23 stycznia 2022
Trwa okres karnawału (pomimo minorowych nastrojów i zamkniętych klubów z powodu pandemii), a zatem jest to czas, w którym wszelkie obżarstwo uchodzi na sucho i jest usprawiedliwione. Nie to, żebym namawiała Was do jakiegoś szalonego opychania się cukrem, ale jeżeli czujecie, że odrobina słodyczy, zwłaszcza domowego wyrobu, jest tym, czego
W   K  U  C  H  N  I
K  A  C  H  A